Privacy Policy

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η Εταιρία «NEW CULT EΠΕ» που εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής, στην οδό Βουλιαγμένης 22, Τ.Κ. 16675 με ΑΦΜ 998131322, ΔΟΥ Γλυφάδας, τηλέφωνα επικοινωνίας 2109601018-19 και ηλεκτρονική διεύθυνση info@newcult.gr (Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων στο εξής η «Εταιρεία») είναι υπεύθυνη για τα προσωπικά δεδομένα που μας γνωστοποιείτε ως μέλη/χρήστες της ιστοσελίδας newcult.gr.  

Η χρήση από τους επισκέπτες ή από τα μέλη της ιστοσελίδας newcult.gr δηλώνει την αποδοχή της πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως αυτή προσδιορίζεται με τους όρους χρήσης και ειδικεύεται με το παρόν. Ρητά δηλώνεται ότι εάν κάποιος χρήστης διαφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών του δεδομένων, τότε θα πρέπει να διακόψει την χρήση της ιστοσελίδας, αφού, όπως προαναφέρθηκε η χρήση της από έναν επισκέπτη/μέλος δηλώνει αμετάκλητα και αυτόματα την αποδοχή του ως προς τους σχετικούς όρους. Για παιδιά κάτω από το όριο ηλικίας που ορίζει ο νόμος, είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων τους.

ΣΥΛΛΟΓΗ  ΚΑΙ  ΧΡΗΣΗ  ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Στην έννοια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα περιλαμβάνεται κάθε πληροφορία ή συνδυασμός πληροφοριών που θα μπορούσε να σας ταυτοποιήσει άμεσα (π.χ. το ονοματεπώνυμό σας) ή έμμεσα. Στα προσωπικά σας δεδομένα περιλαμβάνονται στοιχεία όπως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/ διεύθυνση κατοικίας/ αριθμός κινητού τηλεφώνου, ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, προσωπικές προτιμήσεις και αγοραστικές συνήθειες. Ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνουν μοναδικά αριθμητικά αναγνωριστικά όπως είναι η διεύθυνση ΙΡ του υπολογιστή σας, καθώς και cookies ή άλλες εφαρμογές που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τις ανάγκες και προτιμήσεις σας.

Στην έννοια της επεξεργασίας δεδομένων περιλαμβάνεται κάθε πράξη ή πράξεις σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώρηση, η οργάνωση, η αποθήκευση, η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της Εταιρείας που είναι  μέλη/χρήστες του  newcult.gr όπως και κάθε άλλη σχετική πληροφορία που αυτά καταχωρούν κατά την χρήση της ιστοσελίδας, ή παρέχουν στα καταστήματα μας καθώς και μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, προστατεύονται βάση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσία και ιδιαίτερα σύμφωνα με  τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που τίθεται σε εφαρμογή από 25.5.2018  και του N. 3.471/2006. Η Εταιρία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση του απορρήτου των πληροφοριών που αφορούν τους πελάτες μας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα, ονοματεπώνυμο, αριθμός σταθερού τηλεφώνου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ΑΦΜ και ΔΟΥ όπου απαιτείται για την έκδοση φορολογικού παραστατικού,  τα παρέχετε εσείς απευθείας (π.χ., όταν επικοινωνείτε μαζί μας, όταν πραγματοποιείτε αγορές μέσω του ιστότοπου μας ή από τα  καταστήματα μας ενίοτε, τα συλλέγουμε (π.χ. με τη χρήση cookies για να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο μας).

Τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ομαλή λειτουργία του newcult.gr και με μοναδικό σκοπό την κατά το αρτιότερο τρόπο παροχής των υπηρεσιών του προς εξυπηρέτηση σας. Δεν προσφέρουμε ούτε πωλούμε τα δεδομένα σας.

Αυτονόητο είναι ότι τα αναγκαία δεδομένα,  στο μέτρο που αυτό απαιτείται, ανακοινώνονται στο πλαίσιο της εκτέλεσης και της εκκαθάρισης των μεταξύ του newcult.gr και των χρηστών του των ηλεκτρονικών πληρωμών που αυτοί πραγματοποιούν στους αξιόπιστους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ενώ επίσης δεδομένα ανακοινώνονται και σε τρίτους (πχ. εταιρεία logistic) στο μέτρο που αυτό είναι αναγκαίο για την εκτέλεση της παραγγελίας σας. Για τον ίδιο σκοπό εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι μας επεξεργάζονται τα ατομικά σας στοιχεία που συνέχονται με τις πληρωμές σας προς την Εταιρεία. Για σκοπούς στατιστικούς  και marketing στοιχεία καταγραφής των προτιμήσεων σας διαβιβάζονται σε συνεργαζόμενες εταιρείες  που μας παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες  και ενεργούν ως υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων σύμφωνα με τους δικούς τους όρους και πολιτικές προστασίας δεδομένων, εφόσον δεν έχετε εκφράσει την αντίθεση σας, σύμφωνα με τα παρακάτω αναλυτικά περιγραφόμενα στον όρο των δικαιωμάτων σας. Ασφαλώς, η Εταιρεία, εφόσον αυτό προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία ή ζητηθεί από αρμόδια Δημόσια Αρχή (Δικαστική, Διοικητική, Φορολογική) με την νόμιμη διαδικασία, είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί και να διαβιβάσει προς τις αρχές αυτές κάθε δεδομένο που τυχόν του ζητηθεί.

Ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα, η νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας μπορεί να είναι:

  • Η συγκατάθεσή σας,
  • Το έννομο συμφέρον μας, το οποίο μπορεί να είναι: i) Η βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της Εταιρείας και ειδικότερα, το επιχειρηματικό συμφέρον μας, το οποίο έχει σκοπό να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας. ii) Η πρόληψη περιστατικών απάτης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε πληρωμή ολοκληρώνεται χωρίς να σημειωθεί περιστατικό απάτης ή ιδιοποίηση. iii) Η ασφάλεια του ιστότοπου μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι λειτουργεί σωστά και βελτιώνεται συνεχώς.
  • Η εκτέλεση των παραγγελιών σας.
  • Νομικοί λόγοι, όπως ιδίως όταν η επεξεργασία απαιτείται ή επιτρέπεται από τη νομοθεσία ή για την άσκηση νόμιμων δικαιωμάτων της Εταιρείας ή τρίτων. Αν υποχρεούμαστε να γνωστοποιήσουμε ή να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας για τη συμμόρφωσή μας με κάποια νομική υποχρέωση ή την επιβολή ή την εφαρμογή των όρων χρήσης/ πώλησής μας ή άλλων όρων και προϋποθέσεων που έχετε αποδεχθεί για την προστασία των δικαιωμάτων, των περιουσιακών στοιχείων ή της ασφάλειας της Εταιρείας, των πελατών ή των εργαζομένων της.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Τα δεδομένα σας διατηρούνται από το newcult.gr gr  για την περίοδο που ως μέλος/χρήστης παραμένετε ενεργός εγγεγραμμένος χρήστης του site και διαγράφονται όταν  επιλέξετε και διαγραφείτε από αυτό. Για  σκοπούς στατιστικούς  και marketing στοιχεία καταγραφής των προτιμήσεων σας τηρούνται από εμάς για 50 μήνες από την εκδήλωση τους.

Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα τα χρειαζόμαστε  για τους παρακάτω σκοπούς, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις συμβατικές μας σχέσεις, τις ανάγκες σας,  ή για τη συμμόρφωσή μας με τις νομικές υποχρεώσεις μας και ειδικότερα:.

  • Όταν αγοράζετε προϊόντα, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα για τον απαιτούμενο χρόνο παράδοσης και εξόφλησης της παραγγελίας σας καθώς και του διαστήματος που δικαιούστε να υπαναχωρήσετε από αυτή· Σε περίπτωση έκδοσης τιμολογίου ή ονομαστικής απόδειξης διατηρούμε τα στοιχεία σας για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται από τις φορολογικές διατάξεις και σε κάθε περίπτωση όχι περισσότερο από 20 έτη.
  • Όταν συμμετέχετε σε κάποια διαφημιστική προσφορά, διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια της προσφοράς·
  • Όταν επικοινωνείτε μαζί μας για να μας υποβάλλετε κάποιο ερώτημα, αίτημα ή για να ασκήσετε κάποιο από τα παρακάτω δικαιώματα σας, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας καθ’ όλη τη διάρκεια που απαιτείται για την επεξεργασία των παραπάνω.
  • Διατηρούμε προσωπικά σας δεδομένα που μας έχετε γνωστοποιήσει για κοινοποιήσεις εμπορικής προώθησης, μέχρι να καταργήσετε την εγγραφή σας ή ζητήσετε τη διαγραφή σας
  • Όταν εγκαθίστανται cookies, pixel tags ή αντίστοιχης λειτουργίας εφαρμογές στον υπολογιστή σας, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την επίτευξη των σκοπών τους π.χ. καθ’ όλη τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας cookies καλαθιού αγορών ή cookies αναγνωριστικού περιόδου λειτουργίας (αναλυτικότερα για τη λειτουργία και χρήση των cookies και τυχόν αντίστοιχης λειτουργίας εφαρμογών δείτε τους όρους χρήσης του site μας).
  • Ενδέχεται να διατηρήσουμε κάποια προσωπικά δεδομένα σας για τη συμμόρφωσή μας με τις νομικές ή κανονιστικές υποχρεώσεις μας, καθώς και για να είμαστε σε θέση να ασκούμε νόμιμα δικαιώματά μας (για παράδειγμα, για να προβάλουμε τις αξιώσεις μας ενώπιον των Δικαστηρίων).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ  

Μια από τις βασικές προτεραιότητες της Εταιρείας είναι η διασφάλιση των συναλλαγών οι οποίες πραγματοποιούνται από τους χρήστες/μέλη του newcult.gr κατά την χρήση από αυτούς των υπηρεσιών του. Η Εταιρεία έχει λάβει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία τόσο των προσωπικών δεδομένων σας ως χρηστών/μελών του ιστότοπου, όσο και για την πλήρη ασφάλεια των συναλλαγών σας .  Χρησιμοποιούμε αυστηρές διαδικασίες και μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψουμε κάθε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτά. Απαιτούμε επίσης, βάσει σύμβασης, από κάθε έμπιστο τρίτο μέρος που χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα σας για λογαριασμό μας, να πράττουν ακριβώς το ίδιο. Επιπλέον η χρήση του κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού εγγυάται τις ανωτέρω διαβεβαιώσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την προστασία των χρηστών/μελών κατά τις συναλλαγές τους με χρήση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα χρησιμοποιούμε τεχνολογία κρυπτογράφησης SSL 256 bit, η οποία προσφέρει την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Υποχρέωση διαφύλαξης του απορρήτου των δεδομένων σας έχετε και εσείς ως χρήστης του newcult.gr, καθώς θα πρέπει να φροντίσετε την προστασία τους και τη μη γνωστοποίησή τους σε τρίτους (έστω και από αμέλεια) και να  μην παραχωρείτε σε καμία περίπτωση ούτε να επιτρέπετε την χρήση των στοιχείων σας από τρίτους.

Σημειώνουμε ότι ενδέχεται να σας προσφέρουμε τη δυνατότητα σύνδεσης στο site μας, μέσω συνδέσμων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τον τρόπο αυτό μας κοινοποιείτε προσωπικές σας πληροφορίες, ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε. Συνιστούμε να ενημερωθείτε για την πολιτική προστασίας των δεδομένων σας που αναρτάται στην παραπάνω πλατφόρμα καθώς και σε κάθε μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε, ώστε να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιούνται και χρησιμοποιούνται τα δεδομένα σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Διατηρείτε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε, όποτε το επιθυμείτε  σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, καθώς και όσον αφορά τα δικαιώματά σας και ειδικότερα:

  • Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε σχετικά με εσάς με την επιφύλαξη τυχόν νομικών ή ουσιαστικών περιορισμών που αφορούν το χρόνο τήρησης τους, τη μη βασιμότητα ή την κατ’ επανάληψη υποβολή σχετικών αιτημάτων.
  • Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση ή επικαιροποίηση των προσωπικών σας δεδομένων ή/και να τα συμπληρώσετε αν δεν είναι πλήρη.
  • Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας. Σημειώνουμε ότι ενδέχεται το αίτημα σας αυτό να μην γίνει δεκτό εφόσον διατηρούμε νόμιμους και βάσιμους λόγους να τα διατηρήσουμε για τον απαραίτητο χρόνο και νόμιμο σκοπό π.χ. την παρακολούθηση εξόφλησης της παραγγελίας σας.
  • Μπορείτε να ζητήσετε ανά πάσα στιγμή να διακοπεί η αποστολή ενημερώσεων για τις προσφορές, τις νέες συλλογές  ή τα νέα είδη προϊόντων που προσφέρουμε καθώς και για τις δράσεις μας  ή να αρνηθείτε τη λήψη κοινοποιήσεων άμεσης εμπορικής προώθησης. Είναι ευκολότερο να το κάνετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο «Διαγραφή» («Unsubscribe») σε οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κοινοποίηση που σας αποστέλλουμε. Διαφορετικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα προαναφερόμενα στοιχεία επικοινωνίας μας. Αν δεν επιθυμείτε την κατάρτιση προφίλ, το οποίο σκοπό έχει την κατανόηση των προσωπικών σας προτιμήσεων και αναγκών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, επικοινωνήστε μαζί μας στην παραπάνω ηλεκτρονική μας διεύθυνση.
  • Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή που μας έχετε δώσει για την επεξεργασία των δεδομένων σας από εμάς όταν η εν λόγω επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεσή σας. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε μέχρι το χρόνο της ανάκλησής της.
  • Μπορείτε να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή όταν η εν λόγω επεξεργασία βασίζεται σε έννομο συμφέρον. Το δικαίωμα σας αυτό θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ασκείται εύλογα, σε συνάρτηση με το έννομο συμφέρον που εξυπηρετεί η επεξεργασία των δεδομένων σας .
  • Έχετε το δικαίωμα να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και να υποβάλετε καταγγελία σχετικά με τις πρακτικές προστασίας δεδομένων και της ιδιωτικότητας σας. Σε περίπτωση που επιθυμείται να υποβάλλετε σχετική καταγγελία, διατηρείτε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας δώσουμε κάθε απαραίτητη διευκρίνιση.
  • Έχετε το δικαίωμα μετακίνησης, αντιγραφής ή μεταφοράς δεδομένων από τη βάση δεδομένων μας σε άλλη (φορητότητα). Αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση δεδομένων που εσείς έχετε παράσχει και η επεξεργασία βασίζεται σε κάποια σύμβαση ή τη συγκατάθεσή σας και η εν λόγω επεξεργασία πραγματοποιείται με αυτοματοποιημένα μέσα.
  • Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας. Το εν λόγω δικαίωμα σημαίνει ότι η επεξεργασία των δεδομένων σας από εμάς υπόκειται σε περιορισμούς και, συνεπώς, μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε (εν μέρει ή συνολικά) ούτε να τα επεξεργαστούμε περαιτέρω για σκοπούς που δεν είναι επιθυμητοί ή δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μετά τον περιορισμό τους.
  • Έχετε το δικαίωμα απενεργοποίησης των Cookies. Οι ρυθμίσεις των προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο είναι συνήθως προγραμματισμένες από προεπιλογή να αποδέχονται τα Cookies. Ωστόσο μπορείτε εύκολα να τις προσαρμόσετε αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Πολλά cookies χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της χρηστικότητας ή της λειτουργικότητας ιστότοπων/ εφαρμογών. Ως εκ τούτου, η απενεργοποίηση των cookies μπορεί να μην σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ορισμένα τμήματα των ιστότοπων/ εφαρμογών μας, όπως περιγράφεται αναλυτικά στον σχετικό πίνακα για τα cookies. Αν επιθυμείτε να περιορίσετε ή να αποκλείσετε όλα τα cookies που εγκαθίστανται από τον ιστότοπο μας (γεγονός το οποίο ενδέχεται να μην σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ορισμένα τμήματα της τοποθεσίας) ή οποιουσδήποτε άλλους ιστότοπους/ εφαρμογές, μπορείτε να το καθορίσετε μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησής σας. Η λειτουργία «Βοήθεια» του προγράμματος περιήγησής σας θα σας γνωστοποιήσει τον τρόπο.

 Η Εταιρεία ενδέχεται  να αρνηθεί την διαγραφή, τον περιορισμό ή την εναντίωση σας,  εφόσον διατηρεί έννομο συμφέρον για τη διατήρηση τους και ιδίως όταν τα δεδομένα σας είναι απαραίτητα για την εκτέλεση παραγγελίας, την είσπραξη απαίτησης της, ή  την συμμόρφωση της με τις φορολογικές ή άλλες νομικές διατάξεις.

Για την άσκηση των παραπάνω δικαιωμάτων σας, η εταιρεία δικαιούται να ζητήσει στοιχεία ταυτοποίησης σας.
Σε κάθε περίπτωση σημειώνουμε ότι  πελάτες μας δεν είναι υποχρεωμένοι να μας χορηγούν τα προσωπικά τους δεδομένα, τυχόν όμως άρνησή τους  να  μας χορηγήσουν τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία τους μας φέρνει σε αδυναμία να εκτελέσουμε την παραγγελία τους ή να τους ενημερώνουμε για τις προσφορές ή/και τα νέα προϊόντα μας.

Η Εταιρεία έχει το δικαίωμα να τροποποιεί την Πολιτική αυτή. Οποιαδήποτε τροποποίηση στην παρούσα θα ισχύει ευθύς αμέσως μόλις η τροποποιημένη Πολιτική αναρτηθεί στον Ιστότοπο της.

Σε περίπτωση που  διατηρείτε απορίες σχετικά με την Πολιτική της Εταιρείας στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων ή επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματα σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@newcult.gr.

invite a friend
youtube facebook twitter googleplus instagram instagram mailto

greca logo new cult authorized dealer ecommerce payment methods speedex skroutz best price DHL